Home Γλυκά Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

Πορτοκαλόπιτα με Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ

by sidagi.gr
0 σχόλιο 7 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
4 αυγά
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
1 φακελάκι μπέικιν – πάουντερ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια νερό
2 βανίλιες
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σιροπιαστή και δροσερή πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ με απλά υλικά για όλη την οικογένεια!

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το ξύσμα και το μπέικιν. Μέσα σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το χέρι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, κατά προτίμηση η πίτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα