Ομελέτα με σπαράγγια και τυρί

by sidagi.gr
372 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κούπα του καφέ γάλα
200 γραμμάρια γραβιέρα ή γκούντα τριμμένο
1 ματσάκι πράσινα σπαράγγια, καθαρισμένα και βρασμένα ή έτοιμα (τουρσί)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μοσχοκάρυδο, τριμμένο (προαιρετικά)
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
8 αυγά

Εκτέλεση:

Μια διαφορετική συνταγή για ομελέτα στο φούρνο για το πρωινό σας

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας (συνήθως το μεσαίο) σε μέτρια φωτιά και βάζουμε πάνω το τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να ξανθύνει.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και το γάλα με τον αυγοδάρτη ή με ένα πιρούνι έως ότου αφρατέψουν.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τυρί.
Λαδώνουμε ένα μικρό πιρέξ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια μαζί με το ζαμπόν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με (αέρα)  για 15-20 λεπτά ώσπου η ομελέτα να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα