Μπουρεκάκια μελιτζάνας

by sidagi.gr
1,3K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

Για τη γέμιση
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 πράσα σε ροδέλες
ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Για τη ζύμη
20 φύλλα κρούστας εμπορίου
ελαιόλαδο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα μπουρεκάκια με φύλλο κρούστας και γέμιση από μείγμα μελιτζάνας και καρυδιού

Για τη γέμιση
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα σε 2-3 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες ολόκληρες με τη φλούδα τους και ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν καπνιστές.

Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε, τις αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους σε σουρωτήρι.
Τις λιώνουμε κατόπιν με ένα πιρούνι, τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τα πράσο , το καρύδι και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.

Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με ελαιόλαδο, το διπλώνουμε στη μέση και το αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην άκρη του φύλλου λίγη γέμιση και τυλίγουμε έτσι ώστε να φυλακίσουμε τη γέμιση στο ρολό. Αλείφουμε ξανά το ρολάκι με λάδι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 λεπτά για 25 λεπτά μέχρι δηλαδή να ροδίσουν καλά.

Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη φύλλο κρούστας εμπορίου, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη για φύλλο κρούστας.

Σας αρέσει αυτή η συνταγή; Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχολιά σας και να την μοιραστείτε την στα Social Media παρακάτω. Ευχαριστούμε!

ΔΩΡΕΑΝ EBOOK

[mc4wp_form id=”52856″]

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα