Μαγειρίτσα χορτοφαγική με μανιτάρια

by sidagi.gr
953 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

700 γραμμάρια διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, λευκά κτλπ)
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
200 γραμμάρια αντίδια
1 φλιτζάνι του καφέ άνηθο
2 αυγά
χυμό από 1½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τα μανιτάρια που έχει μέσα η συνταγή όταν δέσουν με το φαγητό έχουν μια γεύση σαν σικωτάκια

Με μια βρεγμένη πετσέτα παίρνουμε τα μανιτάρια και σκουπίζουμε καλά εξωτερικά. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράζει για περίπου 20 λεπτά της ώρας.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.

Προσθέτουμε το λεμόνι, 2-3 κουτάλες από το μείγμα της σούπας και κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και είναι έτοιμη.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα