Home Συνταγές Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

by sidagi.gr
0 σχόλιο 1 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1/2 κιλό αλεύρι για ψωμί
1 κούπα χλιαρό νερό
9 γραμμάρια ξηρή μαγιά
250 γραμμάρια σουσάμι
50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1/2 κουταλιά ταχίνι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα κουλούρια για όλη την οιγένεια

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι και το λάδι. Ζυμώνουμε για 15 λεπτά μέχρι να γίνει σφιχτό το μείγμα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δέκα κομμάτια, ταοποία κάνουμε κορδόνια 30 εκατοστών και τα τυλίγουμε σαν κουλούρια. Τα βουτάμε στο νερό και στη συνέχεια μέσα στο σουσάμι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Αφήνουμε τα κουλούρια σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμοιύς  για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα