Home Συνταγές ΜαγειρικήςΚυρίως πιάτο Κοτόπουλο παγιάρ με κρασί και κάπαρη

Κοτόπουλο παγιάρ με κρασί και κάπαρη

by sidagi.gr
0 σχόλιο 2 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κιλό χωρίς κόκαλα , στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα ( 2 μεγάλα μισό στήθος )
αλάτι
πιπέρι
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 1/2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Τα 2/3 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη στραγγισμένη

Εκτέλεση:

Λαχταριστό και εύκολο φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από κρασί και κάπαρη

Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια στη μέση για να κάνει 4 ίσα φιλέτα. Βάζετε κάθε φιλέτο ανάμεσα σε 2 φύλλα πλαστικής μεμβράνης. Στη συνέχεια χτυπάτε το κοτόπουλο με σφυρί μαγειρικής μέχρι να ανοίξουν.
Πασπαλίστε το κάθε φιλέτο με αλάτι, μαύρο πιπέρι και πανάρετε με αλεύρι.

Σε ένα τηγάνι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε υψηλή θερμοκρασία.
Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές για περίπου 2 λεπτά την πλευρά.

Αναποδογυρίζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια εστία για ακόμα 2 λεπτά την πλευρά. Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα φιλέτα  σε μια πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, προσθέστε τα κρεμμυδάκια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν , περίπου 2 λεπτά . Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύετε για άλλο 1 1/2 λεπτό. Προσθέστε την κάπαρη και την υπόλοιπη 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατεύετε και κατεβάζετε από την εστία.
Αμέσως χύστε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε με ρύζι.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα