Home Γλυκά Κομπόστα πορτοκάλι

Κομπόστα πορτοκάλι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 15 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ
5 πορτοκάλια
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Γλυκό με ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει πάρα πολύ με γλυκές ζύμες

Παίρνουμε τα πορτοκάλια και τα πλένουμε και τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα.
Στη συνέχεια ανοίγουμε φέτες του πορτοκαλιού και αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια τη βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος.

Βάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με 1 ποτήρι του νερού νερό και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Ξύνουμε λίγο το εξωτερικό μέρος από 5-6 κομμάτια φλούδα και κόβουμε τις φλούδες λεπτές τις οποίες τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν όλα μαζί με το σιρόπι για περίπου 20 λεπτά.

Μόλις δέσει το σιρόπι και μαλακώσουν λίγο οι φλούδες κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε τα πορτοκάλια που έχουμε στο γυάλινο σκεύος.

Ραντίζουμε με το κονιάκ και βάζουμε την κομπόστα στο ψυγείο.
Ύστερα από 2-3 ώρες είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Συνοδέψτε το με τηγανίτες με γεύση πορτοκάλι και σοκολάτα.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα