Home Γλυκά Κέικ σοκολάτας έκπληξη

Κέικ σοκολάτας έκπληξη

by sidagi.gr
0 σχόλιο 7 προβολές

Υλικά:

Για 4-6 άτομα

Για το κέικ
125 γραμμάρια βούτυρο, σε κομμάτια
2 κουταλάκια στιγμιαίος καφές
3/4 φλιτζανιού νερό
100 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
3/4 φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές κακάο σε σκόνη    
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για το αλεύρωμα της φόρμας

Για την κρέμα μέντας
125 γραμμάρια βούτυρο, σε κομμάτια
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 κουταλιές γάλα
1/2 κουταλάκι εσάνς μέντας
1 κουταλιά του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο (προαιρετικά)

Για το γλάσο σοκολάτας
300 γραμμάρια κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Γλυκό κέικ σοκολάτας με απίθανο άρωμα και γεύση μέντας

Για το κέικ
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά δύο ορθογώνια ταψιά (8×26 εκ.) και καλύπτουμε τη βάση και τα τοιχώματα τους με λαδόκολλα.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο, τον καφέ, το νερό, τη σοκολάτα και την άχνη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

Ρίχνουμε  και ανακατεύουμε καλά το αβγό, τα αλεύρια και το κακάο.
Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο ταψιά.

Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (160 βαθμούς με αντιστάσεις) για 60 λεπτά.
Αφήνουμε τα κέικ στα ταψιά για 5 λεπτά, πριν τα βγάλουμε για να κρυώσουν.

Για την συναρμολόγηση κέικ – κρέμας μέντας
Κόβουμε τα κέικ στη μέση, οριζόντια.
Αλείφουμε το κάτω μέρος του κάθε κέικ με το 1/4 της κρέμας μέντας.

Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο κομμάτι του κάθε κέικ.
Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα μέντας σε κορνέ και απλώνουμε την κατά μήκος του κέντρου της επιφάνειας του κάθε κέικ.

Βάζουμε τα κέικ σοκολάτας στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Με μεταλλική σπάτουλα και δουλεύοντας γρήγορα, αλείφουμε όλη την επιφάνεια των κέικ με το γλάσο σοκολάτας.

Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για την κρέμα μέντας
Χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτόχρωμο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα, τη ζάχαρη, το γάλα, την εσάνς μέντας και από το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Για το γλάσο σοκολάτας
Αναμειγνύουμε καλά τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, και ρίχνουμε το γλάσο πάνω απο το κέικ σοκολάτας.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα