Home Γλυκά Εργολάβοι

Εργολάβοι

by sidagi.gr
0 σχόλιο 5 προβολές

Υλικά:

Για 10-12 άτομα

300 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
3/4 φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
2 ασπράδια αυγών
ξύσμα πορτοκαλιού ή λίγα πικραμύγδαλα

Εκτέλεση:

Οι εργολάβοι γίνονται σκληροί, αν αργοψηθούν σε σιγανό φούρνο. Για να μείνουν μαλακοί, τους διατηρείτε κλειστούς σε ένα κουτί.

Σκεπάζετε την αμυγδαλόψιχα με κρύο νερό και τη βάζετε στη φωτιά να βράσει για πείπου 15 λεπτά. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρετε από τη φωτιά, τη στραγγίζετε και αφαιρείτε το φλούδι. Τη ξεπλένετε, τη στραγγίζετε και τη τυλίγετε με με πετσέτα. Στη συνέχεια, τη βάζετε στο ταψί και σε χλιαρό φούρνο για να στεγνώσει.

Παίρνετε μισό φλιτζάνι τσαγιού από την αμυγδαλόψιχα και την βάζετε κατά μέρος. Ρίχνετε την υπόλοιπη να αλεστεί λίγη – λίγη, μαζί με την  ζάχαρη στο κάδο του μίξερ. Προσθέτετε την άχνη ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού ή τα πικραμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα και τα ασπράδια των αυγών.

Δουλεύετε καλά το μείγμα. Περνάτε τα υπόλοιπα αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι τσαγιού) από μίξερ με χοντρό μαχαιράκι. Αυτά πρέπει να είναι χοντροκομμένα.

Παίρνετε κομματάκια από το μείγμα των αμυγδάλων στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα πλάθετε σε σχήμα ωοειδές και πάχους ενός περίπου εκατοστού. Τα τυλίγετε μέσα σε χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
 

Ψήνετε τους εργολάβους σε μέτριο φούρνο 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά για να ξανθύνουν ελαφρά τα αμύγδαλα.

Γίνονται περίπου 20 εργολάβοι. Αν θέλετε ενώνετε, πριν κρυώσουν δυο – δυο μαζί εργολάβους.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα