Βασιλόπιτα με γεύση σοκολάτα

by sidagi.gr
1,1K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

100 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
60 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

Για τη γέμιση
200 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
115 γραμμάρια φουντούκια τριμμένα σε πούδρα
4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλιές του γλυκού κανέλα

Για το κέικ
200 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο
4  αβγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση
Άχνη ζάχαρη
Κακάο

Εκτέλεση:

Πασπαλίζετε τη βασιλόπιτα με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τα καρύδια, τη σοκολάτα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα και χύνω λίγο- λίγο το βούτυρο (να είναι χλιαρό). Δουλεύετε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου θυμίζει ψίχουλα ψωμιού. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο να κρυώσει και να στεγνώσει λιγάκι.

Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ρίχνετε την κουβερτούρα τριμμένη, τα φουντούκια που έχετε ψιλοκόψει στο μπλέντερ, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα κι ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε στην άκρη.
για το κέικ:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, να λιώσουν τελείως οι κόκκοι και να αφρατέψει το μείγμα.
 Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι κι ανακατεύω ζωηρά. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέστε το μπέικιν κι ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Προσθέστε στον κάδο το αλεύρι λίγο- λίγο κι αναμιγνύουμε με μια σπάτουλα.

Για τη συναρμολόγηση
Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα 26-28εκ. και αλείφετε τον πάτο με λίγο βούτυρο. Καλύπτετε τον πάτο της με το 1/3 από το μείγμα για κέικ που μόλις φτιάξατε. Από πάνω ρίχνετε τη μισή ποσότητα από τη γέμιση που έχετε στο ψυγείο.
 Καλύπτετε ξανά με το κέικ, ακόμη 1/3. Στρώνετε τη γέμιση κι αν θέλετε, αφού τυλίξτε το φλουρί μου με λαδόχαρτο, το κρύβω σε αυτό το σημείο. Τελειώνετε με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ, λειαίνετε κι επικαλύπτετε με το μείγμα της επικάλυψης που επίσης έχετε αφήσει στο ψυγείο να σφίξει.

Ψήνετε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Τσεκάρετε με ένα πιρούνι ή οδοντογλυφίδα ότι έχει ψηθεί το κέικ μου και στο εσωτερικό του, που είναι το ζητούμενο. Αφήνετε τη βασιλόπιτα να κρυώσει λιγάκι και την ξεφορμάρετε.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα