Home Συνταγές Ατομικό ψωμάκι μαργαρίτα

Ατομικό ψωμάκι μαργαρίτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 12 προβολές

Υλικά:

Για 2 άτομα

1 συσκευασία αλέυρι για όλες τις χρήσεις
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Φτιάξτε εύκολα ατομικά ψωμάκια σε σχήμα μαργαρίτας!

Για τη ζύμη
Για να φτιάξουμε το προζύμι καλό είναι να ξεκινήσουμε την προεργασία από το προηγούμενο βράδυ.

Την επόμενη, χρησιμοποιώντας ένα άλλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το προζύμι που φτιάξαμε, 1/2 κουταλιά της σούπας μαγιά, 1/2   κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη και  ½ φλιτζάνι νερό.
Όλα αυτά τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας προσθέτοντας αλεύρι.

Όταν η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη, τότε αρχίζουμε να ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, μια-μια κουταλιά ενώ ζυμώνουμε, μέχρι να απορροφηθεί όλο και ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά.
Στη συνέχεια βάζουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ το οποίο είναι αλειμμένο με ελαιόλαδο και την αφήνουμε να διπλασιαστεί.

Όταν δούμε ότι είναι έτοιμη, χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 με 8 μικρές μπάλες.
Λαδώνουμε ένα ταψί και τις τοποθετούμε, πιέζοντας ελαφρά στο κέντρο.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ψωμάκια από πάνω με σουσάμι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Για όσα περισσότερα ψωμάκια θέλετε να φτιάξετε αυξάνετε τα υλικά με βάση τα ψωμάκια που θέλετε, η συνταγή βγάζει 1 ατομικό ψωμί σχετικά μεγάλο.

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα