Home Γλυκά Αποξηραμένα φρούτα

Αποξηραμένα φρούτα

by sidagi.gr
0 σχόλιο 3 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 χούφτα αποξηραμένες σταφίδες
200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
1 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλλα
3 ποτήρια νερό
2 κυδώνια
1 μήλο
150 γραμμάρια αποξηραμένα δαμάσκηνα

 

Εκτέλεση:

Λαχταριστά φρούτα που ταιριάζουν για επιδόρπιο και για γλασάρισμα γλυκών αλλα μαζί και με ξηρούς καρπούς!

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κυδώνια, το μήλο, τα δαμάσκηνα. Ξεκινάμε με τα κυδώνια, τα οποία τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά με ένα πανί, για να φύγει το χνούδι τους. Στη συνέχεια, τα κόβουμε στα τέσσερα και το κάθε τεταρτημόριο πρώτα κατά μήκος και μετά στη μέση.

Περνάμε στο μήλο, το οποίο πλένουμε καθαρίζουμε την φλούδα του και το κόβουμε με τον ίδιο τρόπο.
Βάζουμε τα κυδώνια και το μήλο στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε επίσης τα σύκα, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες.

Ρίχνουμε την ζάχαρη, την κανέλλα και μια κανάτα νερό. Βράζουμε τα κουσάφια σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένα για 20 λεπτά περίπου.
Όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε σε μπολάκια, περιμένουμε λιγάκι να κρυώσουν και δοκιμάζουμε!

 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα