Αγκινάρες με κουκιά

by sidagi.gr
508 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 λεμόνι κομμένο στη μέση
6 μεγάλες αγκινάρες
100 γραμμάρια λάδι
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμόνι
3 φλιτζάνια τσαγιού κουκιά φρέσκα, καθαρισμένα
5 κουταλιές της σούπας κορν – φλαουρ
 

Εκτέλεση:

Σερβίρετε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου με φρέσκο χωριάτικο ψωμί!

Αδειάζετε τον χυμό από το λεμόνι σε μπολ με κρύο νερό. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες και αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα τους. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις άκρες των φύλλων τους και με κουταλάκι βγάζετε το χνούδι από το εξωτερικό τους.

Τις τρίβετε καλά – καλά με ½ λεμόνι, τις κόβετε στη μέση τρίβετε πάλι το λεμόνι και τις ρίχνετε στο μπολ με το νερό και το λεμόνι. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτετε το νερό, τη ζάχαρη, τον άνηθο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σουρώνετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με τα κουκιά. Αφήνετε να βράσου, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 25- 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι αγκινάρες και κουκιά.

Σε μπολάκι ανακατεύετε ανακατεύετε το κορν – φλάουρ με 3-4 κουταλιές νερό 1 φλιτζάνι από το ζουμί  της κατσαρόλας. Αδειάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα πάλι, ανακατεύοντας ελαφρά.
Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά, τα κουκιά, πριχύνετε με τη σάλτσα, πασπαλίζετε με ακόμα λίγο άνηθο.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα