Τούρτα σοκολάτας από τη Βιέννη

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα
 

Για την τούρτα

4 κουταλιές της σούπας κακάο
60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμμάρια ζάχαρη
6 αυγά
125 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Για την επικάλυψη
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο
1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
125 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Υλικά για μια τούρτα 24 εκατοστών.

Εκτέλεση:

Μια συνταγή για σοκολατένια τούρτα…

Μια συνταγή για σοκολατένια τούρτα…

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.

Ρίχνουμε το κακάο, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το φούρνο, ώστε να προθερμανθεί.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πριν αρχίσουμε να το κόβουμε, πρέπει να κρυώσει ελαφρά.

Το κόβουμε οριζόντια σε 2 φέτες.

Απλώνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα.

Για να φτιάξουμε την επικάλυψη, βάζουμε την κουβερτούρα με τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα ρυθμίζοντας την ένταση της φωτιάς στο χαμηλό.

Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα σοκολάτας.

Ανακατεύουμε.

Στο τέλος, περιχύνουμε την τούρτα με το μείγμα.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα