Τορτιγιας με κοτόπουλο και ντιπ

by sidagi.gr
826 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

1 κουταλιά της σούπας από το ντιπ με μαγιονέζα και πιπεριές για κάθε τορτίγια
6  πίτες τορτίγιας 20 εκ. η καθεμία
2 φιλέτα κοτόπουλου ψητά και ψιλοκομμένα
1 μεγάλο αγγούρι κομμένο σε φέτες

Για το ντιπ
2 βρασμένα σφιχτά αυγά
2 φλιτζάνια κρέμα σουρ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας κάρυ
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο
Καρύκευμα

Για τη σουρ κρέμα
1 κούπα κρέμα γάλακτος
Το χυμό μισού λεμονιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό

Εκτέλεση:

Λαχταριστό ορεκτικό με απαλή γεύση για όλες τις ώρες

Απλώνουμε τις τορτίγιας στον πάγκο της κουζίνας. Στη συνέχεια απλώνουμε από μια κουταλιά της σούπας από το ντιπ σε κάθε πίτα τορτίγιας.

Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες, τις φέτες από το αγγούρι. Έπειτα τυλίγουμε σε ρολό κάθε πίτα τορτίγιας προσεκτικά. Βάζετε στο ψυγείο 15 λεπτά και σερβίρετε.

Για το κοτόπουλο
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε σχάρα για 10 λεπτά από κάθε πλευρά αναποδογυρίζοντας το ανά 4 λεπτά.

Για το ντιπ
Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από το αυγό στο μπλέντερ.  Έπειτα κόβετε σε μικρά κομματάκια τα αυγά, τα προσθέτετε και ανακατεύετε. Τοποθετείτε για λίγο στο ψυγείο το μείγμα, το πασπαλίζετε με πάπρικα και σερβίρετε με τσιπς.

Για τη σουρ κρέμα
Στο κάδο του μίξερ  ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ανακατεύουμε τα υλικά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Αφήνουμε την κρέμα εκτός ψυγείο για 24 ώρες και αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα