Σπιτικά σοκολατάκια

by sidagi.gr
1,2K προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

600 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή μπράντι
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

 

 

Εκτέλεση:

Είναι η κύρια συνταγή, αν επιχειρήσετε παραλλαγές μπορείτε να φτιάξετε σοκολατάκια με όποια γεύση θέλετε

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.

Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λικέρ ή το μπράντι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, όταν η κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει.

Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στην τριμμένη κουβερτούρα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Τοποθετούμε το μείγμα για 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Μόλις σφίξει, κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά ορθογώνια σοκολατάκια.

Η συνταγή βγάζει περίπου 45 με 50 σοκολατάκια.

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα