Ρέγγες με κρεμμύδι και μαϊντανό

by sidagi.gr
465 προβολές

Υλικά:

Για 2-4 άτομα

Για τις ρέγγες
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
4 αυγά
1 πακέτο ρέγκα καπνιστή
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο όπως στη χωριάτικη
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
4 πατάτες

Για τη σως
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml ελαιόλαδο
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση:

Οι ρέγγες είναι πλούσιο και θρεπτικό ψάρι σε Ω3 καθώς βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του οργανισμού

Για τις ρέγγες
Σε μια μεγάλη πλασοτέ κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και τα αμπελοφάσουλα και τα ζεματάμε για 8-12 λεπτά.

Σε άλλο σκεύος βράζουμε 4 πατάτες σε αλατισμένο νερό για 35 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό βρύσης.
Απλώνουμε σε μια πιατέλα τη ρέγκα, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη ρέγκα και τα αυγά.

Για τη σώς
Χτυπάμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε με βραστές πατάτες.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα