Νηστίσιμα σκαλτσούνια

by sidagi.gr
927 προβολές

Υλικά:

Για 8-10 άτομα

Για τη ζύμη
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά ούζο
χυμο 1 πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι ζάχαρη
μισό κουταλάκι αλάτι
260 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση
60 γραμμάρια μέλι
80 γραμμάρια μαρμελάδα
60 γραμμάρια κοπανισμένο καρύδι
40 γραμμάρια σταφίδες
το ξύσμα του πορτοκαλιού
μισό κουταλάκι κανέλα
λίγη σκόνη γαρύφαλο

Για το σερβίσισμα
ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
 

Εκτέλεση:

Παραδοσιακό γλυκό με υπέροχο άρωμα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το αλεύρι λίγο- λίγο μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη.

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο ετοιμάζουμε εμείς τη γέμιση μας που ουσιαστικά δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλώς ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ σκεύος.

Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλο με τον πλάστη. Κόβουμε με ένα κουπ πατ ή ένα μπολάκι δισκάκια 9-10 εκατοστών.

Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες.

Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Τα ψήνουμε για 20-30 λεπτά στους 170 βαθμούς.  Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα  ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν τελείως.

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα