Κέικ με σαγκουίνι

by sidagi.gr
550 προβολές

Υλικά:

Για 6-8 άτομα

8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρης, διαιρούμενο σε (1/2 φλιτζάνι και 3/4 φλιτζανιού)
Ξύσμα από 1 σαγκουίνι
3 πορτοκάλια σαγκουίνι κομμένα σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
1/2 φλιτζάνι βραστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι γάλα πλήρες
1 στρογγυλή  φόρμα για κέικ 28 εκ

Εκτέλεση:

Αφράτο και γλυκό κέικ για τον καφέ ή για το πρωινό σας, για να εντυπωσιάσετε και να μοσχοβολήσει το σπίτι σας

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Τοποθετείτε μια βρεγμένη λαδόκολλα μέσα στη φόρμα για  να κολλήσει περιμετρικά της φόρμας και τοποθετείτε σε όλη την επιφάνεια τις φέτες από το σαγκουίνι. Στη συνέχεια πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο.

Χτυπάμε μαζί με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το ξύσμα από 1 σαγκουίνι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μισό φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 6 κουταλιές  βούτυρο στο μείγμα του αλευριού.

Χτυπήστε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Σε άλλο μπολ χτυπήστε τη  βανίλια και τα αυγά. Προσθέστε τα στο μείγμα με το αλεύρι μαζί με το γάλα. Χύστε το μείγμα πάνω από τις φέτες σαγκουίνι.
Ψήστε μέχρι η να κορυφή είναι χρυσή και η οδοντογλυφίδα στο κέντρο βγαίνει καθαρή, περίπου 50 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσει το κέικ στο ταψί  για 5 λεπτά. Προσεκτικά αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα ή πιάτο, και αφαιρέστε τη λαδόκολλα. Αφήνετε να κρυώσει για άλλα  15 λεπτά και σερβίρετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά

Σχετικα αρθρα

Θέλουμε την γνώμη σας

* Χρησιμοποιώντας αυτήν τη φόρμα συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από το sidagi.gr.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα